luni, 18 octombrie 2010

Dacia Duster

Citind o stire mai veche de pe masini.ro ma pus pe ganduri deoarece este interesanta pentru noi ! 

Este vorba de Dacia Duster care se vindea in germania second-hand mai scum decat cea nou deoarece timpul de asteptate pentru un asemea SUV Romanesc era de 6 luni , iar anul acesta cei de la Dacia au disponibilizari din cate imi aduc eu bine aminte doarece nu aveau vanzari, iar nemtii faceau afaceri bune cu masina noastra Dacia , se specula ca un Duser  versiune 4x4 Prestige cu motor 1.5 dCi si 110 cai putere si cu 10mii Km pe bord se vinde chiar la 20.000 de EU. 

Sincer nu mi se pare corect ca la noi in romania sa se faca disponibilizarea salariatilor declarand ca uzina dacia nu are venit pe cand ea produce mai mult si are nevoie de productie mai mare de cat pana atuncea ! 

La problema aceasta chiar ma gandeam intr-o zi in timp ce veneam  pe traseul Austria-Ungaria-Romania pe autobanda am zarit intamplator pe contrasens 2 tiruri cu Dacii si de plictiseala am inceput sa ma mai uit dupa ele si nu stiu daca va vine sa credeti de la Tatabaya (Ungaria) pana la Budapesta am numarat un total de 10 tiruri , iar acest lucru se intampla intr-o zi din cursul saptamanii in luna iunie daca nu ma insel, lucru care ma enervat foarte tare deoare cu o saptamana inainte sau 2 maxim fusesem din nou in Romania si se anuntasera disponibilizari la uzina ! 

Este o nesimtite trecuta de limita bunului soimt fata de muncitorii romanii care raman fara locuri de munca doar pentru ca angajatorii au profitat extrem de mult despre asa zisa "Criza Mondiala" care dupa parerea mea a fost si va ramane "o criza" provocata de cei mai mari angajatori pentru a scadea salarile si a pune lumea sa munceasca mai mult ( 1 muncitor sa lucreze cat 2) de frica sa nu ramana fara locul de munca pentru ca are de intretinut o familie si trebuie sa supravietuiasca ! Inafara de o singura banca americana a auzit cineva de vre-o firma mare sau ceva de renume care a dat faliment ... eu nu am auzit asa ceva sincer! Si pe langa toate acestea ce s-au mai gandit ei ... elimina firmele mici de pe piata si vor ramane tot ei la putere (cei mari) si le vor creste veniturile imediat !

Cam asta a insemnat ptr mine criza mondiala chiar si in domeniul autovehiculelor ! Si cred ca imi veti da dreptate ?!

Un comentariu:

  1. Pai daca e "Dacia Groupe Renault" tu unde crezi ca se duce cea mai mare parte din profit? Si ca sa le ramana si romanilor mai multi bani, ce sa faca? Disponibilizari, ILOGIC! Sunt de acord cu tine cu ce ai zis in articol. Ai un blog interesant, te-ai gandit sa participi la un concurs pe tema auto? Inscrierea e gratis

    RăspundețiȘtergere