marți, 11 noiembrie 2008

Cumperi o masina si primesti 2 !

Un concesionar britanic de masini, confruntat cu criza economica internationala, a gasit modalitatea de a scapa de stocul de automobile nevandute: oricine cumpara o masina, mai primeste una gratuit, transmite AGERPRES.



'Broadspeed', un concesionar de masini din Colchester, sud-estul Angliei, oferea deja automobilele marca Dodge Avenger la jumatate de pret de o luna. insa nici chiar reducerea de 50 la suta din pret nu a facut sa creasca foarte mult volumul vanzarilor. Confruntat cu spectrul falimentului, concesionarul a decis sa ofere doua masini la pretul uneia. Astfel, pentru 20.000 de lire sterline (aproximativ 24.000 de euro), oricine isi poate cumpara doua automobile Dodge Avenger SXT 2,4i, dotate cu scaunele din piele si aer conditionat.





"Este incredibil... Am ajuns sa am 22.000 de clienti dupa ce nu mai aveam nici unul. Prima comanda a venit din partea unui tata, care dorea o masina pentru el si una pentru fiul sau", a declarat Simon Empson, directorul Broadspeed, citat sambata de cotidianul The Guardian. Interesul pentru aceasta superoferta este atat de mare, incat site-ul de internet al concesionarului s-a blocat din cauza numarului prea mare de vizitatori. Criza mondiala i-a afectat puternic pe vanzatorii de masini din Marea Britanie.





Conform ultimelor date statistice publicate joi de Asociatia constructorilor de automobile britanici (SMMT), procentul inmatricularilor de noi masini a scazut in luna octombrie cu 23 la suta fata de aceasi perioada a anului 2007. "Daca aveti bani, acesta este cel mai bun moment sa cumparati o masina... De multe ori la gasiti la jumatate de pret, iar unii concesionari au stocuri nevandute de cinci sau sase luni. Industria constructoare de automobile este mai mult decat intr-o situatie disperata. Este vorba despre o criza puternica", a mai comentat Simon Empson.

3 comentarii:

  1. buna stirea asta insa chiar si daca cumperi o singura masina si primesti 2 ... pretul este destul de mare pt acea masina :) sau cel putin este mare pt mine :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Te cred bro dar stai linistit ca is multi care au banii necesari sa o cumpere ! Ca noi nu avem asta este dar ne chinuim sa facem :) poate intr-o buna zi o sa ne luam si noi ! si numa bine donam una la femeie ca sa nu zica ca ei nu ii cumperi nimica !:) Dupaia o viata intreaga nu mai trebuie sa ii cumperi cadouri dupa ce ii donezi asha o masina !:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mazda negociaza pretul masinilor online

    Mazda a prezentat un plan care permite utilizatorilor paginii de internet a marcii sa comunice live cu departamentul de vanzari. Acest sistem permite posibilului cumparator si sa negocieze pretul final de achizitie. Acest serviciu este dezvoltat de catre Mazda pentru a eficientiza procesul de vanzare al masinilor. Daca clientul este de acord cu pretul masinii, atunci el primeste actele via e-mail si intreg procesul ajunge la un nivel foarte informationalizat.

    Rezultatul este o prezenta mai mica a clientilor in showroom. Mazda devine astfel primul constructor care permite clientilor sa negocieze online pretul masinii, si daca pretul nu convine clientul nu trebuie decat sa contacteze alt dealer.


    Si asta era un anunt tare la vremea lui nu ?? :) numa ca e cam vechi din 2007 :)

    RăspundețiȘtergere