duminică, 10 ianuarie 2010

Cea mai puternică maşină din România, achiziţionată de un timişorean

Timişoara se pregăteşte să ia caimacul în sportul cu motor. Pilotul de raliu Florin Staici şi-a achiziţionat un bolid extrem de performant pe care îl va pregăti pentru cursele din sezonul viitor.



Automobilul, marca Nissan GT-R, ediţie limitată, este cea de-a doua maşină din lume, după Bugatti, la viteză. Asta reiese şi din testul făcut de celebrii producători ai emisiunii TopGear. Maşina dezvoltă 500 de cai putere şi poate ajunge până la 340 de km/h. Mai mult decât atât, aceasta urcă de la 0 la 100 km în doar 3,6 secunde.
Timişoreanul va alerga, sezonul următor, în Campionatul Naţional de Raliu cu Nissan-ul GT-R. ,,Nu vreau să mă laud, dar este cea mai tare maşină din România. Mai este una la Bucureşti, însă este un model standard, de culoare albă. Aceasta este un model Black edition, iar în lume sunt foarte puţine de acest gen”, a declarat Florin Staici.


Maşina costă aproximativ 100.000 de euro .

Bolidul este fabricat în Japonia la fabrica Nissan, însă, la realizarea ei şi-au adus contribuţia cele mai mari companii din Ţara Soarelui Răsare, pentru a crea concurenţă mai cunoscutelor mărci de maşini sport Ferrari şi Bugatti. Preţul de catalog pentru Nissan GT-R este de 100.000 de euro. ,,Este singura maşină din lume care are 3 cardane. Are cutie de viteze cu 6 trepte secvenţiale, iar motorul este de 3 litri cu două turbine”, a mai spus Staici.
În ciuda experienţei vaste în domeniul auto, Florin Staici a avut emoţii mari după livrarea maşinii. Acesta a spus că a avut nevoie de două ore până să se încumete să se urce la volan.

Un comentariu: