miercuri, 17 decembrie 2008

Mitinguri auto !

Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) a aprobat, luni, un miting de protest împotriva triplării taxei auto, pentru data de 18 decembrie, între orele 11:30 – 15:00.

Sute de persoane vor participa, joi, 18 decembrie 2008, în Capitală, la un marş de protest faţă de decizia Executivului de a tripla taxa auto pentru maşinile second-hand, ei urmând să plece pe jos din Piaţa Victoriei până la Palatul Parlamentului, fără a bloca mai mult de o singură bandă de circulaţie de pe traseu, informează mediafax.

Într-un comunicat de luni, Primăria Municipiului Bucureşti informează că a autorizat desfăşurarea mitingului, după ce documentaţia depusă a fost analizată de Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din instituţie.

Conform autorizaţiei, mitingul va începe la ora 11:30 şi se va termina la ora 15:00. Cei 800 de protestatari anunţaţi de organizatorii protestului - două persoane numite Marius Mihai Stana şi Călin Ştefan - se vor aduna în Piaţa Victoriei, în faţa muzeului "Grigore Antipa", unde vor sta până la ora 13:00, pentru pichetarea sediului Guvernului.

Începând cu ora 13:00 se va desfăşura un marş pietonal pe traseul Piaţa Victoriei - Calea Victoriei - Piaţa Naţiunile Unite - Bulevardul Naţiunile Unite - Parc Izvor (alveolă). Potrivit edililor, deplasarea protestatarilor se va face numai pe banda întâi de circulaţie. După teminarea mitingului, participanţii veniţi din provincie se vor urca în microbuze, care vor fi parcate pe Bulevardul Libertăţii, între Bulevardul Naţiunile Unite şi Splaiul Independenţei.

"Protestatarii din provincie vor veni în Capitală în grupuri organizate, cu microbuzele. Maşinile vor fi parcate în Bucureşti, la indicaţia forţelor de ordine", se precizează în comunicatul emis de Primăria Municipiului Bucureşti.

Sâmbăta trecută, tot în Capitală, aproximativ o sută de persoane au participat la o acţiune de protest împotriva noii taxe auto, care nu a fost autorizată de municipalitate. Protestatarii s-au deplasat cu maşinile în Piaţa Victoriei şi şi-au manifestat nemulţumirea claxonând şi scandând contra deciziei luate de Executiv, care a intrat în vigoare astăzi.

Sper ca si posturile mele care au avut loc inaintea mitingurilor sa fi avut un efect si sa va fi inspirat si pe voi sa participati cu noi la mitinguri fiecare in orasele voastre !

Un comentariu: