vineri, 7 noiembrie 2008

Reteta zilei

Cel putin asta gatesc eu azi :)

Fileu de caprioara cu sos vanatoresc



Ingrediente:

750g. carne de caprioara,

25g. unt,

15g. faina,

40g. ulei,

1/2 sticla vin rosu,

5-6 lingurite otet,

1 morcov,

1 ceapa,

un catel de usturoi,

2 foi de dafin,

cateva fire de patrunjel,

sare,

piper proaspat macinat,

piper boabe(10-12),

1 lingurita cimbru uscat;

slanina pentru impanat;

Preparare:

Se impaneaza cu bucatele fine de slanina un file de caprioara , se aseaza intr-o cratita cu felioare rotunde de morcov si ceapa,un catel de usturoi intreg, 2 foi de dafin, cimbru, cateva fire de patrunjel, sare, piper boabe vinul rosu ,otetul , si cateva linguri de ulei si un pahar cu apa.



Se lasa carnea in bait 4-5 zile. Dupa acest timp se scoate , se scutura de toate mirodeniile ce au ramas pe carne , se usuca intr-un servet de bucatariesi se unge bune cu unt , dandu-se la cuptor intr-o tava , in care s-a pus 1/2 pahar de apa sau zeama de carne.Se stropeste mereu cu jiul din tava.



Intre timp, se pune sa fiarba intr-o cratita baitul in care a stat carnea , se lasa sa fiarba pana ce scade la jumatate. Se trece prin sita sau se pune in blender si compozitia rezultata se leaga pe foc cu o lingura de faina trasa in unt.

Mentiuni:

Se taie fileul de caprioara felii (pe oblic) si se aseaza pe un platou , pe un pat de salata verde;sosul se serveste din sosiera.



Se poate folosi orice garnitura de legume si un vin rosu.

Timp Preparare: 1 h 20 '

Complexitate: medie

5 comentarii:

  1. Este foarte buna reteta am probat-o si ia placut la toata familia ! ii da un gust mai fraged carnii si pe langa asta sosul este de o mununatie rara ! Daca mai ai asha retete sa mai le scri te rog ca am sa mai incerc ! Oare merge si la vita la fel ?

    RăspundețiȘtergere
  2. mama ce reteta ... cand mai gatesti specialitati da`mi si mie un tel ceva :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Da fratele meu ! Nici o problema o sa te chem sa luam masa impreuna sa vezi ce mancare gatesc atuncea cand am chef ! oricum retete o sa mai bag ! la orice mancare mai deosebita o sa fie ca poate mai este lume care este interesata de mancaruri bune !

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce foame mi-ai facut! Maine merg la cumparaturi pentru a proba reteta :D:D:D

    RăspundețiȘtergere
  5. Itzi garantez eu ca ii super faina ! Merge si cu vita in loc de caprioara ! am incercat si cu vita sii ii super ! dupa ce am facut-o au venit fetele acasa de la lucru si au zis sa le fac si a doua zi :)

    RăspundețiȘtergere